Paweł Leśniak szkolenia kelnerskie i sommelierskie
Nazywam się Paweł Leśniak. Prowadzę profesjonalne szkolenia dla obsługi restauracji.
Prowadzę szkolenia kelnerskie w zakresie profesjonalnej obsługi gości a'la carte, organizacji i obsługi imprez okolicznościowych a także serwowania win i alkoholi wraz z technikami sprzedaży i elementami towaroznawstwa.
Kształcę obsługę restauracji również w zakresie umiejętności i obowiązków sommeliera, które są niezbędne by profesjonalnie obchodzić się z tematem wina w restauracji.
Analizuję i doradzam restauratorom i managerom w zakresie oceny jakości obsługi, inżynierii kart menu, organizacji pracy w restauracji, onboardingu i budowania zespołów specjalistycznych.

Posiadam wieloletnie doświadczenie zawodowe poparte cennymi kwalifikacjami (WSET, IBA, KSR) i wciąż aktywnie działam w branży HoReCa. Podczas mojej drogi zawodowej pełniłem funkcję szefa sali i szefa baru w renomowanych restauracjach i hotelach. Moja współpraca obejmowała również udział w projektach ze zwycięzcą programu Top Chef Polska a umiejętności doskonaliłem w restauracji, uhonorowanej gwiazdką Michelin.
W mojej pracy kieruję się hasłem: "Dbaj o swoich gości tak, jakbyś chciał, aby dbano o Ciebie". To motto nie tylko odzwierciedla moje podejście do obsługi gości, ale również stanowi fundament mojej filozofii zawodowej. Jako profesjonalista gastronomii nieustannie dążę do doskonałości, angażując się w każdy aspekt mojej działalności, aby zapewnić niezapomniane doznania każdemu gościowi.
Pokaż więcej